Sa Vama od 1962. godine

Sa Vama od 1962. godine

Godine tradicije i kvaliteta

Osnovna delatnost kompanije Saniteks je proizvodnja i distribucija medicinskih sredstava, sanitetskih i higijenskih proizvoda visokog kvaliteta. Kompanija je osnovana 1962. godine sa sedištem u Velikoj Kladuši, BiH, te je od osnivanja do danas jedini proizvođač proizvoda u ovoj delatnosti. Proizvodni pogoni se nalaze na dve lokacije, Velika Kladuša i Bužim, ukupne površine 30.000m2.

Saniteks-Promet d.o.o. osnovan je kao preduzeće za prodaju i distribuciju medicinskih sredstava proizvođača Saniteks d.d. na tržištu Srbije juna 2001. godine.

Ministarstvo trgovine FBiH odobrilo je Saniteksu osnivanje preduzeća, a Ministarstvo trgovine, turizma i usluga kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije utvrdili su ispunjenost uslova za rad preduzeća i odobrili poslovanje u zahtevanim uslovima.

Polovinom juna 2002. godine izvršena je prva isporuka proizvoda Saniteksa i njihove prodaje na tržištu Srbije putem Saniteks-Prometa i ista se uspešno nastavila  odvijati i danas.

Svi proizvodi kojima Saniteks –Promet prometuje upisani su u Registar medicinskih sredstava kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, a Saniteks-Promet upisan je u Registar veleprometnika medicinskih sredstava za tržište Srbije.

Saniteks i Saniteks-Promet slede zahteve svojih kupaca, kontinuirano poboljšavaju poslovne aktivnosti, uvažavajući propise i regulativu tržišta Srbije, međunarodnu regulativu i smernice vezane za medicinska sredstva.

Izvoz na tri kontinenta

Preko 50% ukupnog prihoda od prodaje Saniteks realizuje naizvoznim tržištima, među kojima su najbrojnija tržišta EU. Pored značajnog izvoza u zemlje zahtevnih tržišnih standarda, Saniteks je dugi niz godina lider u snabdevanju bosansko-hercegovačkog tržišta proizvodima za medicinsku upotrebu. Osnovni deo našeg proizvodnog asortimana čine sirova gaza, sterilni i nesterilni proizvodi od gaze, zavojni materijal, gipsani zavoji i flasteri, vata, proizvodi od vate, kompleti prve pomoći kao i proizvodi od flisa i tekstila. Pored širokog postojećeg asortimana, u mogućnosti smo prilagoditi se specifičnim zahtevima naših kupaca i izrađivati razne dimenzije i pakovanja proizvoda.

Visoki standardi poslovanja

Poslovanje i proizvodne aktivnosti Saniteksa usklađeni su sa međunarodnim standardom ISO 13485:2012 koji se odnosi na proizvodnju medicinskih sredstava. Naš sistem kvalitete proizvodnje je u skladu sa Direktivom za medicinske sredstva 93/42/EEC na osnovu koje svi Saniteksovi proizvodi imaju CE oznaku.

U procesu proizvodnje kao bazna proizvodna sirovina koristi se 100% pamuk, Ph. Eur. kvalitete. U svim procesima proizvodnje, sterilizacije i kontrole kvaliteta proizvoda primenjuju se smernice dobre proizvođačke prakse (GMP) i dobre laboratorijske prakse (GLP).